2023 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANS VE LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI

Sevgili Öğrencilerimiz,

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Makine Mühendisliği Lisans ve Lisansüstü Ders Programı ve Servis dersleri saatlerini gösteren servis dersleri programı ekte revize edilmiş olarak bilginize sunulmuştur.

Programda yapılması muhtemel güncellemeler için duyuruları takip ediniz!

Ders kayıtları ile detaylı duyuru ve proje dersi grup listeleri ayrıca duyurulacaktır.

Derslerinizde başarılar dileriz.

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

MAK5001 Yüksek Lisans Seminer dersini

Enerji – Isı Proses ve Otomotiv Programı Yüksek Lisans öğrencilerinin Gr 1’den

Konstrüksiyon – İmal Usulleri ve Makine Teorisi ve Kontrol Programı Yüksek Lisans öğrencilerinin  Gr 2'den  almaları gerekmektedir.

MAK6001 Doktora Seminer dersini

Konstrüksiyon – İmal Usulleri ve Makine Teorisi ve Kontrol Programı Yüksek Lisans öğrencilerinin Gr 1’den

Enerji – Isı Proses ve Otomotiv Programı Yüksek Lisans öğrencilerinin Gr 2'den  almaları gerekmektedir.

Tüm Yüksek Lisans programlarımıza katılanların mühendislik dersleri olarak “MAK 5515 Mühendislik Matematiği” almaları gerekiyor.

Tüm Bütünleşik Doktora Programının “MAK 5515 Mühendislik Matematiği” dersini ve programlarından bir adet doktora zorunlu ders almaları gerekmektedir.

1. Yüksek Lisan ve Doktora öğrencileri 1 zorunlu dersi 3 seçmeli dersi kendi programlarından almaları gerekiyor.  Diğer 3 seçmeli dersi Anabilim Dalı programlarından veya başka programlardan alabilirler.
  2. Yüksek Lisansa tanımlı olan “MAK5515 Mühendislik Matematiği” dersi Makine Teorisi ve Kontrol program altından tanımlanmış olup Anabilim Dalı tüm Yüksek Lisans öğrencileri zorunlu ders olarak almaları gerekiyor.